©  ISOPIX

Rangers straffen vijf spelers in aanloop naar duel met Antwerp

Vijf spelers van het Schotse Rangers zijn een dag voor het Europa League-duel met Antwerp uit de selectie gezet omwille van het overtreden van de coronaregels. Het gaat om middenvelder Bongani Zungu, verdedigers Nathan Patterson en Calvin Bassey, doelman Brian Kinnear en aanvaller Dapo Mebude. Enkel Zungu en Bassey komen geregeld in actie bij het team van coach Steven Gerrard. Mebude wordt momenteel uitgeleend aan Queen of the South. De vijf spelers ontvangen ook een boete van hun club.

Bron: BELGA

LEES OOK: Rangers-coach Gerrard: "Antwerp is een topteam"

Volgens Britse media bezocht het vijftal in de nacht van zaterdag op zondag een feestje waar de Schotse politie een einde aan moest maken. Rangers-manager Steven Gerrard zei woensdag dat de club inmiddels contact heeft gehad met de Schotse voetbalbond en de autoriteiten over het incident.

"We moeten bekennen dat vijf van onze spelers betrokken zijn bij een overtreding van de coronamaatregelen en zijn daarover zeer teleurgesteld", zei Gerrard op de clubwebsite. "We lossen dit intern op en de betrokken spelers krijgen een boete. Ze zijn nu even niet welkom op de club vanwege isolatie, maar daarna zal ik met ieder van hen een hartig woordje spreken. Ik voel me in de steek gelaten."

In november werden al twee spelers van de club uit Glasgow, Jordan Jones en George Edmundson, voor zeven duels geschorst omwille van het overtreden van de coronamaatregelen.

De Rangers spelen donderdag op de Bosuil de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League.

MEER OVER UEFA Europa League

Meer sportnieuws