©  Walter Saenen - WAS

Waaslandtunnel vier maanden lang ’s nachts dicht voor werken

De Waaslandtunnel zal vanaf maandag 22 februari vier maanden lang ’s nachts in beide richtingen afgesloten worden. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start dan met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de tunnel

De signalisatie, slagbomen, verkeerslichten en andere verkeerstechnieken van de Waaslandtunnel hebben al vele jaren op de teller en voldoen intussen niet meer aan de huidige eisen en normen wat betreft verkeers- en tunnelveiligheid. Met de huidige techniek is er ook geen mogelijkheid tot bediening en bewaking vanop afstand.

Naast een volledige vernieuwing van de verkeerstechnieken worden ook luidsprekers geplaatst in en voor de tunnel. Die kunnen gebruikt worden in geval van noodsituaties om de weggebruiker gerichter instructies te kunnen geven.

Waaslandtunnel ’s nachts dicht

De aannemer start met de werken op 22 februari en zal ongeveer vier maanden nodig hebben om alles ter plaatse af te ronden. Tijdens de werken in de Waaslandtunnel zelf, zal de tunnel volledig afgesloten worden voor alle verkeer in beide rijrichtingen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden deze werken ’s nachts uitgevoerd tussen 20u en 4u. Gedurende deze periode wordt er een omleiding voorzien via de Kennedytunnel.

De bussen van De Lijn en partners zullen uitzonderlijk wel tijdens de uren van afsluiting door de tunnel kunnen rijden over één rijstrook aan verminderde snelheid van 30km/u.

 joro

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen