Issa Kabore. 

Issa Kabore. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Spierscheur voor Kabore, Walsh valt uit op training

KV Mechelen zal het een tijdje zonder Issa Kabore moeten doen. De scan die Kabore dinsdag liet nemen bevestigde het vermoeden van een spierscheur in de hamstrings. De Burkinese back zal een drie- tot viertal weken buiten strijd zijn.

thst

Tot overmaat van ramp viel gisteren ook Sandy Walsh, de enige andere rechtsback bij KV, uit op training. Vandaag (of ten laatste morgen) zal moeten blijken of Walsh nog speelklaar geraakt voor de match van vrijdagavond tegen AA Gent (20.45 uur). Voor Joachim Van Damme komt het duel tegen de Buffalo’s wellicht nog te vroeg.

Contract voor jonge spits

De 16-jarige spits Alexandre Stanic heeft zijn eerste profcontract getekend bij KV Mechelen. De rijzige tiener (1,90 meter) maakte in 2019 de overstap vanuit Lokeren en traint dit seizoen mee met de Mechelse beloften. Daar maakte hij indruk met zijn gestalte, zijn snelheid en zijn neus voor de goal. Aangezien ook andere clubs (onder andere Club Brugge) gecharmeerd waren door zijn profiel moest KV snel handelen en deed het hem een contractvoorstel net na zijn zestiende verjaardag.

Stanic is geen familie van de ex-spits van Club Brugge. Hij heeft een Servische vader en een Burkinese moeder en woont in Vilvoorde.

Togui scoort in Tunesië

Ex-spits William Togui kende gisteren een geslaagd debuut in de Tunesische competitie. De verhuurde aanvaller van KV was goed voor een doelpunt en een assist in een 0-3 overwinning van ES Tunis op bezoek bij JS Kairouan.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws