©  BELGA

Vercauteren over de (bijna) ongeslagen Rangers: “Statistieken zijn er om te breken”

Frank Vercauteren (64) vs. Steven Gerrard (40) – interessant, toch? Maar het draait niet om de coaches, wel om de teams. Wil Antwerp voorbij Rangers naar de 1/8ste finales van de Europa League, dan moet het voorbij een ploeg die van zijn veertig duels er amper eentje verloor. Slik.

dvd, dige

LEES OOK: Rangers-coach Gerrard: “Antwerp is een topteam”

“Ach, statistieken zijn er om te breken”, zei Vercauteren glimlachend op de online persconferentie. “In het voetbal is veel mogelijk, dat maakt het ook zo nice (hij moest elk antwoord vertalen naar het Engels, red.). We geloven in onze kwaliteiten en daarnaast zijn we afhankelijk van de vorm van de dag, de efficiëntie en geluk.” Rangers heeft vooral ook sterke defensieve cijfers. Het slikte amper acht tegengoals in 29 competitieduels. Het is ‘maar’ de Schotse Premiership, maar toch…

Uitgerekend nu is Antwerp ook offensief onthoofd, want behalve Mbokani ontbreekt Lamkel Zé. “Maar ik zie het niet als een linieprobleem en ik wil zeker geen excuses zoeken. We missen een speler of zeven, maar als het misloopt gaan we ons daar niet achter verschuilen”, aldus Vercauteren, die hoopt dat Antwerp de steun van het hele land krijgt. Vanop afstand welteverstaan. “Deze wedstrijden zijn niet alleen voor onze club belangrijk, maar ook voor het Belgisch voetbal. Iedereen zou dus moeten duimen voor een positief resultaat.”

 

 ©  BELGA

De Laet: “Ik heb nog tegen Gerrard gespeeld”

Een oer-Britse tegenstander: laat maar komen, denkt Ritchie De Laet (32), die voor negen Engelse clubs speelde. De ­verdediger heeft er zin in. Hij komt trouwens een oude ­bekende tegen, namelijk de trainer van Rangers. “Ik heb nog tegen Steven Gerrard ­gespeeld, ja”, zei hij gisteren. “Maar da’s al lang geleden, hè. Ik weet zelfs niet meer ­wanneer dat was.”

Aan Gerrard zal het nochtans niet liggen, want die liet zich destijds opmerken. De Laet kwam hem tweemaal tegen met Leicester, toen de skipper aan zijn laatste seizoen bij ­Liverpool (2014-2015) bezig was. In de ene wedstrijd (1-3 voor Liverpool) scoorde ­Gerrard één keer, in de andere (2-2) zelfs twee keer, twee keer vanaf de stip.

Soit, De Laet denkt nu ­eenmaal alleen aan Antwerp en de kwalificatie. “We zitten nu in de knock-outs, deze ­wedstrijden zijn nog belang­rijker dan die in de poules. Toen kon je in een andere match nog iets rechtzetten, nu is dat heel moeilijk. Maar we hebben in de poules bewezen dat we van ­iedereen kunnen winnen, dus we leven met ­vertrouwen naar Rangers toe. We zullen wel zien waar we na negentig minuten staan en wat we in de terugmatch nog ­moeten doen.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws