©  BELGA

Dinamo Kiev - Club Brugge wordt vervroegd wegens vriesweer, aftrap is al om 16 uur

De Europese voetbalbond UEFA beraadde zich woensdag over een mogelijk vroeger aftrapuur voor de wedstrijd van Club Brugge in Kiev. In plaats van 19u55 lokale tijd (18u55 uur in België) zal de wedstrijd beginnen om 17u00 (16u00 in België). Op die manier hoopt de UEFA dat de grootste vrieskou wordt vermeden. Rechtenhouder Sporza bevestigde ondertussen het vervoegde aftrapuur.

Bart Lagae

Volgens de richtlijnen van de UEFA worden wedstrijden bij kouder weer dan -15 graden alleen maar gespeeld mits uitdrukkelijke toestemming van beide clubs. In de praktijk is de “match delegate” van de UEFA al enkele dagen van te voren ter plaatse om de situatie op de voet te volgen. Hij deed het voorstel om de wedstrijd vroeger te laten plaatsvinden. De UEFA communiceerde nog niet, maar rechtenhouder Sporza bevestigde dat de aftrap om 16u Belgische tijd zal plaatsvinden.

Donderdagnacht is de koudste nacht van de week in Kiev, met temperaturen die tot beneden de -20 kunnen zakken. Toen Club woensdagmiddag voet aan de grond zette in de Oekraïense hoofdstad vroor het -11.

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws