©  Matteo Cogliati

Club Brugge moet ook man in vorm Noa Lang missen in de Europa League

Het wordt puzzelen voor Club Brugge op verplaatsing bij Dynamo Kiev in de Europa League. Ook Noa Lang is namelijk niet mee op het vliegtuig richting Oekraïne gestapt wegens ziekteverschijnselen. Eerder moesten onder anderen Hans Vanaken en trainer Philippe Clement al afhaken wegens een positieve coronatest. Charles De Ketelaere stapte woensdagochtend wel op het vliegtuig, samen met zijn ploegmaats.

Vincent Van Genechten

Stefano Denswil en Matej Mitrovic testten afgelopen weekend al positief op het virus. Charles De Ketelaere werd maandag naar huis gestuurd met ziektesymptomen. Ook Lang vertoonde een dag later ziekteverschijnselen.

Volgens het UEFA-protocol kregen alle spelers van Club Brugge maandagochtend opnieuw een wisser in de neus. Daaruit bleek dat Clement en de trainersstaf positief zijn, net als Vanaken.

“Bij het binnenkomen van de testresultaten bleek het coronavirus stevig huisgehouden te hebben in het Brugse trainerskabinet. Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken allen positief. Naast eerdere gevallen Stefano Denswil en Matej Mitrovic kwam ook Hans Vanaken positief uit de testing op COVID-19”, klinkt het.

Voor Charles De Ketelaere was er goed nieuws. “Hij bleek negatief en zal mee afreizen naar Kiev”, aldus blauw-zwart. Ook Lang, dit seizoen al goed voor twaalf doelpunten en negen assists, was negatief maar blijkt nu toch té ziek om te spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de 22-koppige selectie is voor het eerst plaats voor Ibrahima Fofana en Mathis Servais. Voor Arne Engels wordt het zijn eerste Europese trip. Ook de geschorste Eduard Sobol trekt mee naar zijn thuisland Oekraïne. Vanochtend vertrok de selectie vanop de luchthaven van Oostende richting de Oekraïense hoofdstad.

Club Brugge speelt donderdagavond op het veld van het Oekraïense Dinamo Kiev zijn heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. De return wordt volgende week donderdag (25 februari) in Jan Breydel afgewerkt.

Clinton Mata heeft er zin in. 

Clinton Mata heeft er zin in. ©  BELGA

Doelman Simon Mignolet is van de partij. 

Doelman Simon Mignolet is van de partij. ©  BELGA

Tim Smolders zal in Kiev als T2 fungeren. 

Tim Smolders zal in Kiev als T2 fungeren. ©  BELGA

Rik De Mil is de vervanger van Clement als coach. 

Rik De Mil is de vervanger van Clement als coach. ©  BELGA

De Ketelaere was ziek, maar testte negatief en reist mee naar Oekraïne. 

De Ketelaere was ziek, maar testte negatief en reist mee naar Oekraïne. ©  BELGA

Meer sportnieuws