Vrijwilligers konden al een korte opleiding volgen in het vaccinatiecentrum.  

Vrijwilligers konden al een korte opleiding volgen in het vaccinatiecentrum.  © Gemeente Mol

Medewerkers en vrijwilligers klaar voor opstart vaccinatiecentrum

Mol, Balen, Dessel, Retie -

De in totaal bijna duizend medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers van het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol zijn klaar voor de opstart. Zo zorgt planningssoftware voor het efficiënt inplannen van de werkshiften.

Tommy Maes

Van zodra er voldoende vaccins zijn, kan het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) van start gaan met de vaccinatie. Wanneer iedereen de komende weken en maanden effectief aan de slag gaat, hangt volledig af van het leveringstempo van de vaccins. De opstart van het vaccinatiecentrum verloopt de komende weken stapsgewijs, waardoor ook de inzet van de medische medewerkers en de niet-medische vrijwilligers gefaseerd groeit. Voor de 442 medische medewerkers staan er de komende weken nog online opleidingen/webinars en een rondleiding in het vaccinatiecentrum op het programma. 623 niet-medische vrijwilligers worden ingezet als onthaalmedewerker, baliemedewerker, wegwijzer en toezichter.

Om de organisatie en de verschillende werkshifts van medewerkers en vrijwilligers in goede banen te leiden, kan het vaccinatiecentrum rekenen op de planningssoftware van Strobbo. De software wordt normaal gezien gebruikt in de horeca-, retail- en evenementensector.

Mol, Balen, Dessel en Retie organiseren samen één groot pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan in het centrum van Mol. Wanneer de invoer van voldoende vaccins verzekerd is, kan deze locatie met acht vaccinatielijnen maximaal 1.900 personen per dag vaccineren. Hiermee creëren de vier gemeenten een vaccinatiecentrum dat over een dubbele capaciteit beschikt in vergelijking met de voorschriften. De locatie is goed bereikbaar via de nabijgelegen grote randparkings Rivierstraat en Den Uyt.

MEER OVER Coronavirus