©  BELGA

Belgian Lions aangekomen in bubbel in Litouwen voor EK-kwalificatie

De Belgian Lions zijn maandagavond en via de Deense hoofdstad Kopenhagen aangekomen in Litouwen. De vijftienkoppige selectie van bondscoach Dario Gjergja nam, zoals in november, zijn intrek in hotel in Vilnius. De voorbereiding richting de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden werd meteen aangevat.

Patrick Ceulemans in Vilnius

Veel administratie en twee negatieve PCR-tests had de 25-koppige delegatie van de Belgian Lions nodig om te kunnen afreizen. Veel werk dus voor sportief directeur Jacques Stas en zijn assistent Klara Delcourt. Dinsdagochtend volgde een nieuwe PCR-testronde en in de loop van de avond volgde het bericht dat iedereen gelukkig negatief was. De voorbereiding was met een check up van de medische staf al begonnen. Dinsdagavond stond ook al de eerste training in de Siemens Arena van Vilnius op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgian Lions moeten van FIBA ook nu weer strenge protocollen volgen. Het hotel verlaten is enkel toegelaten voor trainingen en matchen. Het vervoer is steeds met dezelfde bus en social distancing, temperatuur check en het ontsmetten van de handen is uiteraard ook nu weer aan de orde. Iedereen van de delegatie ligt in een individuele kamer. In tegenstelling tot de bubbel in november moeten de maaltijden niet in de kamer worden genuttigd. De Belgian Lions hebben een meeting room ter beschikking en daar kan, iedereen apart aan een tafeltje en met anderhalf meter afstand, het ontbijt, lunch, snack en diner doorgaan.

Bondscoach Dario Gjergja kan vanaf woensdag tweemaal per dag trainen. Dit in combinatie met fitness- en krachttrainingen in het hotel en onder leiding van physical-coach Peter Sempels. Zaterdag wacht dan het echte werk. De Belgian Lions spelen dan tegen Denemarken. Maandag volgt de slotwedstrijd in poule C van de EK-kwalificatieronde en versus Tsjechië. met 3 op 4 staan de Belgian Lions aan de leiding. Ze hebben, met ook Litouwen in hun groep, nog één zege nodig om zich te kwalificeren voor het EK van 2022.

 

 ©  RR