©  Corbis via Getty Images

Joachim Gérard blikt vooruit op Australian Open-finale

Rolstoeltennisser Joachim Gérard speelt woensdag op de Australian Open in Melbourne zijn derde grandslamfinale. Op zijn 32e wil hij koste wat het kost zijn eerste Grand Slam in het enkelspel binnenhalen.

Bron: BELGA

Gérard, zelf nummer vier van de wereld, treft op court N.8 de Brit Alfie Hewett, nummer drie van de wereld. Vorig jaar hield de 23-jarige Hewett onze landgenoot nog van de toernooizege in de finale van Roland Garros. “Ik wil die titel, meer dan wie ook hier”, blikt Gérard vooruit. “Ik ga strijden van het eerste tot het laatste punt om die titel te veroveren. Hopelijk slaag ik erin om een goeie wedstrijd neer te zetten en kan ik achteraf zeggen dat ik alles gegeven heb. Ik hoop om zonder spijt van de court te kunnen stappen.”

Een eerste grandslamzege zou voor Gérard, de Paralympiër van het Jaar, een mijlpaal betekenen. “Het zou veel betekenen, vooral dat al het werk van de voorbije jaren geloond heeft. Dat is wat ik aan iedereen wil tonen: dat ik heel veel heb geïnvesteerd om mijn doelen te bereiken. Mijn zege in de halve finales was een belangrijke stap, nu wil ik het werk gewoon afmaken.”