Stijn Stijnen is tegenwoordig trainer bij Patro Eisden Maasmechelen. 

Stijn Stijnen is tegenwoordig trainer bij Patro Eisden Maasmechelen. ©  JEFFREY GAENS

Ex-Club-doelman Stijn Stijnen wil dat topsporters voorrang krijgen bij vaccinatie

De voorbereiding van Club Brugge op de Europa League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev is flink verstoord door de positieve coronatesten van spelers Vanaken, Denswil en Mitrovic en hoofdcoach Philippe Clement. Club Brugge-boegbeeld Stijn Stijnen, nooit verlegen om een krasse mening, pleit er nu voor om profvoetballers voorrang te geven bij vaccinatie.

Michael Van Damme

Stijn Stijnen, die tussen 2000 en 2011 in doel stond bij Club Brugge, reageerde via Twitter op de postieve coronatesten bij Club Brugge met een voorstel.

“Zet topsporters net onder de kwetsbare groepen en het zorgpersoneel voor vaccinatie. Een groep die in deze tijden een belangrijke rol vervult voor het welbevinden van vele personen”, aldus Stijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Viroloog Marc van Ranst liet zich in december uit over de kwestie en zei toen dat er geen sprake van kon zijn dat profvoetballers voorrang zouden krijgen bij de vaccinatiecampagne.

De Pro League, de verzameling van profclubs in ons land, informeerde naar de timing van de vaccinaties om zich optimaal te kunnen voorbereiden, maar vroeg geen voorkeursbehandeling.

MEER OVER Stijn Stijnen

MEER OVER VOETBAL