©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. blijft op zucht van vijfde competitiezege na late gelijkmaker

Geen vijfde competitiezege voor Lierse K., dat op het eigen Lisp nochtans geruime tijd teerde op een vroege goal van Fessou Placca. Uitgerekend een late gelijkmaker van Dylan De Belder verhinderde de Pallieters om een stapje te zetten in het klassement. De veilige zesde plaats halen wordt stilaan heel moeilijk.

Drie punten. Alleen daar draaide het om voor Lierse op het eigen Lisp tegen Deinze, dat in 2021 nog niet had gewonnen. RWDM en jawel ook Deinze terug aan het twijfelen brengen in de strijd om de veilige zesde plaats. Laat het zowat de laatste strohalm geweest zijn daar in Lier. Tot vijf minuten van het einde leek het zekerheid dat de Pallieters dat laatste sprankeltje hoop op zak zouden houden, maar een late tegenprik van uitgerekend ex-spits Dylan De Belder houdt de klus voor de Lierenaars extreem moeilijk.

Brughmans bijna onklopbaar

Alle goede intenties ten spijt was het aanvankelijk Deinze dat het best van start ging. Amper twee minuten ver pegelde Lecomte een afvallende bal richting bovenhoek, waar thuisgoalie Brughmans zich met een fraaie kattensprong aan verwarmde. De eerste tegenprik van de thuisploeg kende meer succes. Aabbou priemde een gemeten bal door het hart van de bezoekende defensie, Placca pikte op en omspeelde doelman Vandenberghe alvorens zijn zesde treffer van het seizoen in het lege doel te leggen. Dat heet dan het ideale scenario. Terwijl Deinze zijn goede kadans wat zoek leek, wonnen de Pallieters aan vertrouwen. Om zonder verdere kleerscheuren de rust te halen. In de fysieke strijd die na de openingsgoal volgde, stonden de Lierenaars immers hun mannetje. Zo gaf de thuisploeg amper nog amper wat weg, maar bleef het ook zelf doofstom bij de meerdere omschakelmomenten.

De tweede periode leek aanvankelijk een doordruk van het matchbegin. De eerste minuut was nog niet helemaal weggetikt, toen De Belder louter nog Brughmans voor zich had, maar het Lierse sluitstuk opnieuw het laatste woord hield met een knappe save. De voorbode van een heel lastig vierde kwartier voor de Pallieters, die er nauwelijks nog in slaagden om de bal in eigen rangen te houden. Een prikje van Van Landschoot, meer had Lierse aanvankelijk niet te bieden. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. Met dank aan alweer Brughmans, die met een schitterende reflex een poging van De Witte van dichtbij verijdelde. De thuismuur kraakte, maar barsten deed hij aanvankelijk niet. Ook al bleef Deinze meester over de bal. Gilis zorgde zelfs nog even voor dreiging.

Uitgerekend De Belder

In de slotfase ging Lierse dan toch nog door de knieën. Een zoveelste voorzet werd de zestienmeter ingepompt, waar een aai van De Belder het leer in de verste hoek deed belanden. Lierse probeerde nog wel recht te kruipen, maar tot een noemenswaardige kans kwam de thuisploeg niet meer.

Geen vijfde competitiezege dus voor Lierse, dat zich na de sterke prestaties tegen Westerlo en Union nochtans met een driepunter moest belonen om verse moed te happen in de strijd om een veilige zesde plaats. Met nog negen wedstrijden op de teller en acht punten achterstand op RWDM kan louter een mirakel nu nog sportieve redding bieden voor de Pallieters. Ook al tonen die na de winterstop een veel pittiger gelaat dan in het eerste deel van de competitie, die kloof lijkt stilaan onoverbrugbaar te worden.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.