©  Shutterstock

Nummer 1722 geactiveerd: dooi kan leiden tot wateroverlast

Nu de temperaturen stilaan weer positief worden, zullen ijs en sneeuw de komende dagen wegsmelten. Het smeltwater zou kunnen leiden tot wateroverlast, en daarom werd het nummer 1722 voor hulp van de brandweer geactiveerd. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zaterdag.

admBron: BELGA

OVERZICHT. Hier moet je op letten nu het begint te dooien

Het nummer 1722 bel je als je de hulp nodig hebt van de brandweer, maar als er niemand in levensgevaar is. Bijvoorbeeld bij een ondergelopen kelder of wateroverlast op de openbare weg. Als er wel iemand in levensgevaar is, is er het noodnummer 112.

Als je 1722 belt, moet je eerst je postcode ingeven. Sommige brandweerzones hebben ook een digitaal formulier beschikbaar. Het digitaal formulier wordt met dezelfde prioriteit behandeld als een telefonische oproep. “Als je niet overweg kan met het digitaal loket, als je geen internet hebt of als het e-loket door technische redenen niet zou werken, kunt u aan de lijn blijven en zal u na de automatische boodschap via 1722 een operator aan de lijn te krijgen”, klink het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER