©  BELGA

Overtuigende winst voor Telenet Giants Antwerp in Charleroi

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in de Dôme van Charleroi. De Sinjore blijven met 7 op 9 dan ook bovenaan meedraaien in de EuroMillions League. De met een double-double uitpakkende Vrenz Bleijenbergh (16 punten, 11 rebounds), Ibrahima Fall-Faye (32 punten) en Sterling Gibbs (15 punten, 5 rebounds, 6 assists) loodsten de Sinjoren naar een knappe zege on the road. “We zijn goed uit de kleedkamer gekomen. Defensief maakten we in de tweede helft het verschil,” zei uitblinker Vrenz Bleijenbergh.

Patrick Ceulemans

Tim Lambrecht opende furieus bij Charleroi en scoorde negen openvolgende punten: 9-2. De Giants reageerden evenwel alert en pakten met een 0-13 uit: 9-13. Sterling Gibbs effende de weg, Vrenz Bleijenbergh maakte snelheid en scoorde heerlijk en Ibrahima Fall-Faye maakte indruk in the paint. Dat resulteerde in een 15-24 bonus halfweg voor de Sinjoren.

Coach Christophe Beghin trachtte te roteren, maar dat viel slecht uit. Nadat Tim Lambrecht de eerste negentien punten van de Spirous had gescoord kwam ook de nieuwe Spaanse guard Sergio Llorente los. Samen met de 2m11 grote Hongaar György Goloman forceerde Charleroi in het tweede schuifje de remonte. Bij 22-24 was die een feit.

De Giants verdedigden zwak, lagen onder in de rebound en na een bom van onder meer ex-Giant en Sinjoor Yoeri Schoepen namen de Spirous de leiding bij 37-36 opnieuw over. Collectief noteerde Telenet Giants Antwerp 0 op 7 driepunters in de eerste helft. Een alerte Vrenz Bleijenbergh en Ibrahima Fall-Faye zorgden halfweg toch voor een 41-42 Antwerpse voorsprong.

 

 ©  BELGA

“We moeten defensief meer aanwezig zijn. We geven Charleroi veel te veel vrijheid. Dat is een werk punt,” merkte Ibrahima Fall-Faye terecht op.

Na een nerveus begin van het derde schuifje schroefden de Giants wel de verdediging aan. Vrenz Bleijenbergh en Sterling Gibbs dropten tevens de eerste Antwerpse bommen en bij 49-56 was een nieuwe afscheiding een feit. Charleroi scoorde in het derde kwart slechts tien punten en Telenet Giants Antwerp startte het slotkwart met een 51-61 bonus.

De Giants bouwden de kloof verder uit naar 51-66 maar vergaten het gaspedaal aanvankelijk verder in te duwen. Charleroi maakte echter niets meer klaar, leed balverliezen en werkte slecht af. Uitblinker Vrenz Bleijenbergh, de met alley-oops uitpakkende Ibrahima Fall-Faye en Sterling Gibbs stuwden na 60-71 Telenet Giants Antwerp naar 60-76. De verdiende Antwerpse winst was meteen een feit.

Charleroi-Telenet Giants Antwerp 65-78

Charleroi: Llorente 10, Libert 4, Lambrecht 27, Hammink 6, Goloman 4, Botuli 0, Schoepen 10 , Bronchart 0, Fogang 4, Zapulla 0

Telenet Giants Antwerp: Gibbs 15, Bleijenbergh 16, Kesteloot 4, Dudzinski 4, Faye 32, Branch 7, N. De Ridder 0, Donkor 0, Rogiers 0

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal