© BELGA

Coach Hayen (W-Beveren): “Weken van de waarheid zijn aangebroken”

Deze namiddag wacht al meteen een belangrijk duel thuis tegen Eupen voor Waasland-Beveren. “Maar ik wil niet over de tegenstander praten. We moeten naar onszelf kijken. De technische staf en de spelers hebben nu geen excuses meer. We zullen het samen moeten doen. Met een puntje gaan we niet veel opschieten. We gaan voor de drie punten.”

LEES OOK: Sivert Heltne Nilsen: de recordtransfer die 14 uur reed voor Waasland-Beveren

Hayen had eerder aangekondigd de kern te verkleinen. In het begin van de week wordt er getraind met de volledige groep. Tijdens de tactische trainingen ter voorbereiding van de match in het weekend wordt de kern opgesplitst.

“Zo krijgen we een natuurlijke selectie”, stelt Hayen. “De spelers die zich niet honderd procent geven, zullen automatisch uit de boot vallen. Je merkt een gezonde inzet en concentratie om die acht matchen tot een goed einde te brengen. We hebben de groep ook toegesproken. Ze zullen zelf bepalen of ze er in het weekend bij zijn of niet.”

Met nieuwe assistent Steven Van Tilburg werd de technische staf deze week versterkt. “Het is een aanvulling op de bestaande staf, niet ter vervanging van Geert Dirinck, die na zijn operatie binnenkort weer op het veld zal staan. We konden al langer iemand extra gebruiken. Steven is een heel dynamisch iemand met een duidelijke mening.”

(whb)

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws