©  AFP

Florent Claude wordt eerste Belg in 10 km sprint op WK biatlon, Zweed pakt goud

Florent Claude is vrijdag op het WK biatlon in het Sloveense Pokljuka als 22e en eerste Belg geëindigd in de 10 km sprint. De titel ging naar de Zweed Martin Ponsiluoma.

Bron: BELGA

Claude had aan de streep een achterstand van 1:04.4 op Ponsiluoma. Die kroonde zich, mede dankzij een foutloze schietbeurt (net als o.a. Claude), voor het eerst tot wereldkampioen in 24:41.1 voor de Fransen Simon Desthieux (tweede op 11.2) en Emilien Jacquelin (derde op 12.9, een schietfout).

Thierry Langer werd 59e op 2:14.5 (drie missers), Tom Lahaye-Goffart finishte als 94e op 4:15.5 (drie missers). Er stonden 104 deelnemers aan de start.

Woensdag opende het WK met een 4x7,5 km gemengde aflossing. België (met Claude, Langer, Lotte Lie en Rieke De Maeyer) werd daarin 21e. Noorwegen verlengde zijn titel. Het WK duurt nog tot 21 februari.

Freeling eindigt als 30e in het skeleton

Colin Freeling is vrijdag dertigste geworden tijdens zijn eerste WK skeleton. De achttienjarige Freeling, de jongste van alle 32 deelnemers, bezette deze plaats aan het einde van de derde run in het Duitse Altenberg. Enkel de top 20 mocht deelnemen aan de vierde en laatste run, die later op de namiddag plaatsvond.

Freeling eindigde met een totale chrono van 2:58.65, 8.93 boven de nieuwe Duitse leider Christopher Grotheer (2:49.72), die ook titelverdediger is. Grotheer gaf die eerste stek na de vierde run niet meer uit handen en verlengde zijn titel met een tijd van 3:46.32. De Rus Alexander Tretiakov en Duitser Alexander Gassner maakten het podium vol.

Freeling stond na de eerste twee runs donderdag ook al dertigste. Zaterdag neemt hij, samen met Kim Meylemans, deel aan de gemengde competitie op het WK.

Eerder vrijdag eindigde Kim Meylemans bij de vrouwen als negende.

Meer sportnieuws