© Nattida-Jayne Kanyachalao

Schaatsen ook dit weekend verboden in Antwerpen: “IJs nergens dik genoeg”

Prachtig winterweer, de thermometer die al bijna een week onafgebroken onder nul aangeeft en het weekend dat voor de deur staat. De verleiding zal bij velen groot zijn om zich op een van de vele bevroren waterplassen die de stad rijk is, te begeven. Driewerf helaas: “Het ijs is nergens dik genoeg en het is dan ook verboden op het ijs te gaan”, zegt de stad Antwerpen.

“Onze diensten meten dagelijks het ijs op en nergens blijkt het dik genoeg te zijn, al zeker niet dat van diepere plassen zoals die van pakweg de Ekerse Putten”, zegt Philippe Beinaerts, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Maar ook op kleinere plassen geldt er dus een verbod. “Niet alleen de dikte van het ijs speelt mee, maar er geldt tijdens corona immers ook nog een samenscholingsverbod”, zegt Beinaerts. “De politie zal de komende dagen een oogje in het zeil houden, al kunnen we niet aan elke plas extra toezicht plaatsen. Daar hebben we simpelweg de capaciteit niet voor.” Waar mensen op het ijs worden gespot, worden ze vriendelijk verzocht zich toch niet op glad ijs te begeven, zoals dat vrijdag al onder meer het geval was in Park Den Brandt en aan de vijver van Mastvest.

Of overtreders ook een GAS-boete riskeren? “Ze riskeren vooral gevaarlijke toestanden”, reageert Beinaerts laconiek. “We rekenen in eerste instantie op het gezond verstand van eenieder.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 joro

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio