©  AFP

Publiek moet stadion verlaten tijdens match Djokovic op Australian Open

Het centercourt van de Australian Open, de Rod Laver Arena, is om 23u30 plaatselijke tijd (13u30 Belgische tijd) ontruimd. Er is voor Melbourne een lockdown van vijf dagen afgekondigd en die gaat om 24u Australische tijd (14u Belgische tijd) in. Dat gebeurde vanwege een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in de stad waar het grandslamtoernooi wordt gehouden.

Maarten DelvauxBron: BELGA en eigen berichtgeving

Op het moment dat de fans het stadion moesten verlaten, was Novak Djokovic nog bezig met zijn partij in de derde ronde tegen de Amerikaan Taylor Fritz. Djokovic raakte in dat duel geblesseerd. Hij won de eerste twee sets en verloor de derde. In de vierde set ging Fritz aan de leiding toen de toeschouwers gesommeerd werden de uitgang op te zoeken. Djokovic en Fritz zochten even de kleedkamer op en de fans verlieten verweesd het stadion. Sommige toeschouwers weigerden aanvankelijk om te vertrekken. Het contrast tussen het gevulde stadion in de derde en de lege arena in de vierde set was pijnlijk. De fans misten zo de bloedstollende ontknoping waarin een strompelende Djokovic alsnog het laken naar zich toe trok in de vijfde set. Het werd uiteindelijk 7-6(1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

Om door te stoten naar de kwartfinales, moet het eerste reekshoofd voorbij de Canadees Milos Raonic (ATP 14). Die wipte de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 55) met 7-6 (7/2), 5-7, 6-2 en 6-2. De 33-jarige Djokovic mikt op een negende eindzege in Melbourne. Hij won de happy slam al in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 en 2020.

Vanaf zaterdag is er geen publiek meer welkom op de Australian Open. Tot en met vrijdag mochten er op het park dagelijks 30.000 mensen naar binnen. Dat is ongeveer een derde van het gebruikelijke aantal toeschouwers dat de wedstrijden bezoekt. Normaal bezoeken in de twee weken dat het toernooi duurt zo’n 800.000 mensen het toernooi.

Kim Clijsters kwam tijdens het bekijken van de match uit de lucht gevallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS

 

 ©  EPA-EFE

MEER OVER Australian Open

Meer sportnieuws