©  EPA-EFE

Kyrgios pakt setpunt met onderhandse opslag, maar Thiem wint beklijvende match op Australian Open

Dominic Thiem (ATP 3) is vrijdag tot het uiterste moeten gaan in de derde ronde van de Australian Open in Melbourne. De Oostenrijker, de runner-up van vorig jaar, had vijf sets en bijna 3,5 uur nodig om thuisspeler Nick Kyrgios (ATP 47) uit te schakelen.

Maarten DelvauxBron: BELGA en eigen berichtgeving

In een zinderende Australische sfeer - voorlopig voor de laatste keer - trok Kyrgios het laken naar zich toe in de eerste twee sets: twee keer 6-4. Het setpunt van de tweede set maakte de Griekse Australiër zelfs met een onderhandse opslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadien ging het spektakelstuk verder, maar dit keer met Dominic Thiem als dominante speler. De Oostenrijker won set vier en vijf met 6-3 en 6-4. n de beslissende vijfde set trok Thiem met 6-4 aan het langste eind. De wedstrijd duurde in totaal 3 uur en 21 minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thiem, het derde reekshoofd, neemt het in de achtste finales op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 21). Die profiteerde in de derde ronde van de opgave van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 16).

LEES OOK. Serena Williams ziet af op laatste dag met publiek, Osaka redt vlinder en sprookje van debutant blijft duren

MEER OVER Australian Open

Meer sportnieuws