© jvdp

NMBS maakt perrons Luchtbal vrijdag sneeuwvrij na klacht reizigster

De meeste wegen, fiets- en voetpaden zijn vijf dagen na de laatste sneeuwval sneeuw- en ijsvrij, maar de perrons en trappen van treinstation Luchtbal lagen er tot vrijdag onbehandeld en bijgevolg glad en gevaarlijk bij. “Dit kan niet de bedoeling zijn”, reageert NMBS, die meteen in actie schoot.

Reizigster Edith Koyen (57), die werkt in de nabijgelegen school voor Buitengewoon Onderwijs De Tjalk, maakte onze redactie attent op de besneeuwde staat van treinstation Antwerpen-Luchtbal. “Echt een schande hoe een openbare plek op dag vijf na de sneeuwval er nog zo bij ligt”, verzucht Edith. “Voor een aantal leerlingen die slecht te been zijn, is de trein het enige vervoermiddel dat voorhanden is, en ze dreigen hier iets te breken.”

Reizigster Edith Koyen bezorgde onze redactie donderdag beelden van gladde perrons en trappen van treinstation Luchtbal 

Reizigster Edith Koyen bezorgde onze redactie donderdag beelden van gladde perrons en trappen van treinstation Luchtbal ©  rr

De NMBS zit verveeld met de situatie. “De foto’s waren ons ook onder ogen gekomen. Dit kan niet de bedoeling zijn”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder bij de NMBS. “We werken wel degelijk met een sneeuwplan, maar we moeten keuzes maken en daarom geven we prioriteit aan de stations met veel reizigers. We streven er naar om minstens een strook sneeuwvrij te maken en dat dat nog niet gebeurd was in station Luchtbal is een spijtige zaak. Bij het zien van de foto’s zijn we meteen in actie geschoten.”

Dat kon onze fotograaf vrijdagvoormiddag zelf vaststellen. Een NMBS-medewerker was er op de stations in de weer met een strooiwagen.

Vrijdagvoormiddag lagen de perrons er nog steeds onbehandeld bij ... 

Vrijdagvoormiddag lagen de perrons er nog steeds onbehandeld bij ... ©  jvdp

… tot een medewerker met een strooiwagen orde op zaken kwam stellen. 

… tot een medewerker met een strooiwagen orde op zaken kwam stellen. ©   jvdp

In Antwerpen-Zuid, een drukker station, werden eerder in de week al stroken van de perrons sneeuwvrij gemaakt. 

In Antwerpen-Zuid, een drukker station, werden eerder in de week al stroken van de perrons sneeuwvrij gemaakt. ©  Jan Van der Perre

 joro, LDS

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sneeuw