Matts (14) doet zijn schaatskunstjes nu gewoon op straat

Snel wegschaatsen, sprintje trekken. Dan terugkeren met een draai, een paar meter achterwaarts en een move met de baseballpet: Matts De Bel uit Hoevenen maakt schaatsen hip. Nooit gezien: hij kan zijn kunstjes doen in de Molenweg, die er spiegelglad bij ligt.

“Dit heeft Matts uit zichzelf geleerd, hij is gewoon een hele sportieve kerel”, zegt mama Kristel Van Tulder. “Vroeger kon ik dat zelf ook, haha.” Het straffe aan de video is dat Matts geen vijver of dichtgevroren beek nodig heeft.

“Toen we de auto buitenreden deze week, viel ik bijna om. Nooit meegemaakt. Matts vroeg of hij er wat water bij mocht gieten om dan zijn hockeyschaatsen te pakken. Nee, dat mocht niet. Maar dat bleek niet nodig. En zo heb ik zijn prestaties gefilmd. Het wordt nu gedeeld aan alle kanten.”

De mama vindt het niet erg dat er aan de Molenweg niet is gestrooid. “Hier wonen weinig mensen, verderop is de baan wel open. Dus ach, we letten wel op. En zo heeft Matts een gezonde uitlaatklep tussen zijn live lessen door.”

Matts zit op Sint-Eduardus in Merksem en volgt daar een sportrichting, traint drie keer in de week bij de jeugd van FC Cappellen en is dan ook nog eens getalenteerd in het schaatsen, dat hij bij ‘normaal weer’ beoefent in ijsstadion Antarctica in Wilrijk.

 ph

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio