Schepen Tom Meeuws. 

Schepen Tom Meeuws. ©  Joris Herregods

De Lijn moet Tom Meeuws (sp.a) 5.000 euro betalen voor perslek

Antwerpen -

De openbare vervoermaatschappij De Lijn is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 5.000 euro aan Tom Meeuws (sp.a) voor het lekken uit zijn personeelsdossier 2018.

Het vonnis werd in juni vorig jaar uitgesproken, maar Meeuws maakte het nu pas via Twitter bekend naar aanleiding van de heisa rond Sihame El Kaouakibi (Open Vld). De veroordeling wordt bij De Lijn bevestigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meeuws kwam in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in opspraak rond mogelijke malversaties, toen hij directeur was bij De Lijn Antwerpen. Zo lekte ook de dading uit in de pers, waarin een geheimhoudingsclausule was opgenomen over de reden van zijn ontslag als directeur. Meeuws diende daarover klacht in tegen De Lijn en eiste een schadevergoeding.

Volgens de rechter had de perslek nefaste gevolgen voor de politieke carrière van Meeuws en voor hem persoonlijk als mens. De Lijn ging niet in beroep tegen deze uitspraak.

Heel de zaak zorgde onder meer voor het afspringen van de kartellijst van sp.a en Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Meeuws werd voor geen enkele aantijging rond zijn periode bij De Lijn vervolgd.

svw

MEER OVER Tom Meeuws

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio