De winkel in de Gasstraat was eerder al twee keer gesloten wegens corona-overtredingen. 

De winkel in de Gasstraat was eerder al twee keer gesloten wegens corona-overtredingen. © Google Street View

Voedingswinkel in Antwerpen-Noord blijft coronamaatregelen negeren en moet maand dicht

Antwerpen-Noord -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) sluit een voedingswinkel in de Gasstraat in Antwerpen-Noord voor een maand. Er was al meermaals vastgesteld dat de winkel zich niet aan de coronamaatregelen houdt: er werd geen afstand gehouden en de zaak werd uitgebaat als een café.

dvd

“Sinds de eerste lockdown werden meerdere controles uitgevoerd in de voedingswinkel”, zegt Philippe Beinaerts, woordvoerder van de burgemeester. “De politie stelde meermaals vast dat de geldende veiligheidsvoorschriften, waaronder de mondmaskerplicht en het samenscholingsverbod in de winkel, niet werden nageleefd. Bovendien werd ook vastgesteld dat de inrichting uitgebaat werd als drankgelegenheid op een moment dat de inrichtingen die behoren tot de horecasector gesloten dienen te zijn. Er stonden tafeltjes in de zaak met geopende alcoholische dranken en hapjes. “

Naar aanleiding van die vaststellingen besliste de burgemeester eerder om de winkel al twee keer tijdelijk te sluiten, telkens voor een week. Eind januari merkte de lokale politie opnieuw een groot aantal aanwezigen op in de voedingswinkel.

Shotglazen

“Op het ogenblik dat de inspecteurs binnengingen, verlieten vier personen de winkel. Vermoedelijk hadden zij de politie zien arriveren”, aldus Beinaerts. “Achteraan zaten zes personen drank te nuttigen op een stoel. De social distancing kon niet gerespecteerd worden omdat er te veel klanten aanwezig waren. De politie trof bovendien verschillende geopende blikjes bier, koffie, gevulde bierglazen en shotglazen aan. Daaruit blijkt dat de winkel opnieuw als drankgelegenheid gebruikt werd, terwijl de horeca gesloten moet zijn behalve voor takeaway.”

Aangezien de burgemeester individuele maatregelen kan treffen als de openbare gezondheid in het gedrang komt, en gelet op de twee eerdere sluitingen die geen indruk hebben gemaakt, beslist De Wever de winkel aan de hand van een derde maatregel langdurig te sluiten voor een termijn van een maand, van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 11 maart 2021.

MEER OVER Coronavirus