©  AFP

Quintana krijgt geen wildcard voor Giro

Giro-organisator RCS heeft vanmiddag de wildcards uitgedeeld voor de Ronde van Italië, die op 8 mei start in Turijn.  Er is geen plaats voor Arkéa-Samsic, het team van ex-winnaar Nairo Quintana. De Colombiaan had nochtans de wens uitgesproken om dit jaar de Giro te rijden.

Zijn er wel bij: de negentien teams uit de World Tour, Alpecin-Fenix als winnaar van de Europe Tour én drie wildcards die worden uitgedeeld aan Italiaanse teams: Vini Zabu, Bardiani CSF en Eolo-Kometa. Dit laatste team is het nieuwe Spaans-Italiaanse project met Ivan Basso en Alberto Contador aan het roer. Dit betekent dat er geen plaats is voor Arkéa-Samsic, maar ook niet voor het Italiaanse Androni Giocattoli-Sidermec.

RCS maakte ook de wildcards bekend voor de nakende Strade Bianche. Naast de teams uit de World Tour en Alpecin-Fenix is er ook nog plaats voor de drie Giro-wildcards, verder aangevuld met Arkéa Samsic en Androni Giocattoli. Voor Tirreno-Adriatico vallen Vinu Zabiu en Bardiani CSF uit de boot en worden zij in vergelijking met de Strade vervangen door Total Direct Energie en Gazprom. Ten slotte werden ook de 25 teams bekendgemaakt die startrecht hebben in Milaan-Sanremo. Naast de negentien teams uit de World Tour zijn dat Alpecin-Fenix, Arkéa Samsic, Bardiani CSF, Team Total Direct Energie, Novo Nordisk en Androni Giocattoli.(gvdl)

Meer sportnieuws