Een combo van zeil en groeilampen moet het veld in Jan Breydel opnieuw speelklaar krijgen 

Een combo van zeil en groeilampen moet het veld in Jan Breydel opnieuw speelklaar krijgen ©  twitter @clubbrugge

Alle middelen ingezet om veld speelklaar te krijgen voor komst Antwerp

Het veld in sneltempo speelklaar maken na Cercle Brugge - KV Oostende dinsdagavond: dat is de ambitie van Club Brugge, enkele uren voor de bekerclash met Antwerp. En daarvoor trekt men alle zeilen bij. Letterlijk.

Guillaume Maebe en Bart Lagae

Dinsdagavond werd in het Jan Breydelstadion nog Cercle Brugge - KV Oostende afgewerkt. Dat er daags nadien alweer een bekerclash op het programma staat is lang niet ideaal voor de grasmat. Een grasmat die ook nog eens al dagenlang de koude en sneeuw te verduren krijgt. Om het veld zo goed mogelijk klaar te krijgen, combineert men in Brugge daarom een beschermend zeil met de gekende groeilampen die het gras zonder kale plekken door herfst en winter moet loodsen. “De doeken dienen om de warmte van de veldverwarming te isoleren”, klinkt het. “Maar ze zijn wel licht- en luchtdoorlatend. Het licht en de warmte van de lampen houden de groei van het gras in gang.” De doeken worden normaliter als kiemdoeken in de groenteteelt gebruikt. Alles voor een ideale grasmat richting het revancheduel met de bekerwinnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws