©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Gehavend KV Mechelen gaat voor dubbele winst tegen Beerschot

Domper voor KV Mechelen. De Kakkers treffen Beerschot tweemaal op enkele dagen tijd en zitten met een kleine blessuregolf. Zo zijn Marian Shved, Yannick Thoelen, Joachim Van Damme, Sandy Walsh en Sheldon Bateau niet beschikbaar voor de bekermatch van donderdagavond.

thst

LEES OOK: Veld en sneeuw geen spelbreker voor duels tussen Beerschot en Malinwa

Daags voor de eerste confrontatie met Beerschot kwam KV-coach Wouter Vrancken met een stevig medisch bulletin. “Shved heeft een klein scheurtje in zijn hamstrings waardoor hij een week tot tien dagen out zal zijn.” De Oekraïner mist dus ook het tweede duel tegen Beerschot in de competitie op zondag. Ook Yannick Thoelen reist morgen niet mee af naar het Olympisch Stadion. “Yannick zit met wat last aan de bovenkant van zijn quadriceps. Gaëtan Coucke ging toch spelen in de beker, dus op dat vlak verandert er niets. Voor zondag is het nog wat afwachten voor Yannick, maar we gaan ervan uit dat het wel goed komt.”

Sandy Walsh (hamstring) en Sheldon Bateau (adductoren) zijn op de terugweg na hun blessures maar zitten nog niet in de bekerselectie. Ook voor Joachim Van Damme (adductoren) komt de cupmatch te vroeg. “Ook naar zondag blijft hij een vraagteken”, weet zijn coach. “We zijn Jo al een tijdje aan het oplappen. Eigenlijk hebben we al geluk dat hij het zolang volhoudt.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“We wisten dat dit soort blessures eraan zaten te komen. Het drukke programma gecombineerd met de zware velden zorgen ervoor dat deze periode extra belastend is voor de spelers”, aldus Vrancken.

“Absoluut doorgaan in cup”

KV zal morgen dus niet op volle sterkte kunnen aantreden, maar dat verandert niets aan de ambities. “We willen absoluut door in de beker. En eens dat gelukt is willen we Beerschot ook in het klassement het vuur aan de schenen leggen. We gaan niet de ene of de andere match uitkiezen. We willen ze allebei winnen”, klinkt het vol vertrouwen.

De rivaliteit van twee seizoenen geleden speelt volgens Vrancken geen rol meer. “Een beladen duel? In de kleedkamer merk ik daar weinig van. Dat soort zaken leeft meer bij de supporters dan bij de spelers. Maar goed ook want eenmaal op het veld moet je die emoties kunnen uitschakelen om je honderd procent op de match te focussen. Wie de tegenstander is mag dan geen rol spelen. Ons enige doel is doorgaan in de beker. Dat gevoel leeft zeker wel in de kleedkamer.”

LEES OOK: Tien kenners, drie vragen over het tweeluik tussen Beerschot en KV Mechelen

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws