©  AP

Carmelo Anthony heeft top tien All-Time Scoring List in het vizier

Carmelo Anthony pakte in de NBA nog eens met een ouderwetse prestatie uit. De 36-jarige forward, die aan zijn achttiende seizoen bezig is, scoorde een season-high van 23 punten, won met Portland Trail Blazers met 106-97 van Orlando Magic, en rukt op naar de 12de stek in de NBA All Time Scoring Leaders List.

Patrick Ceulemans

Na onder meer acht seizoenen bij Denver Nuggets en zeven bij New York Knicks is Carmelo Anthony aan zijn tweede campagne bij Portland Trail Blazers bezig. De scoremachine kwam dit seizoen moeizaam op gang, maar vond hij tegen Orlando Magic toch zijn aanvallende “skills” terug. Damian Lillard werd met 36 punten, waaronder vijf op tien bommen, topschutter. Hij kreeg steun van de Carmelo Anthony die met 23 punten (met vijf driepunters), de Trail Blazers mee naar de winst leidde versus Orlando Magic.

Portland staat met 13 op 23 meteen op een knappe vijfde plaats in de Western Conference. Anthony springt op de NBA All-Time Scoring Leaders list over Oscar Robertson. Hij telt nu 26.722 punten in de NBA en staat op de twaalfde plaats. De Amerikaanse veteraan moet dit seizoen nog maar 225 punten scoren om Hakeem “The Dream” Olajuwon van de elfde plaats te stoten. Zijn grote doel is het bereiken van de top-tien. Dan moet Anthony nog minstens 592 punten scoren om Elvin Hayes (27.313) te passeren

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anthony is een tienvoudige NBA All-Star, werd in 2013 topschutter in de NBA en haalde zijn grootste collectieve successen met Team USA op de Olympische Spelen. Hij won driemaal goud op de Spelen van 2008 (Peking), 2012 (Londen) en 2016 (Rio de Janeiro). Hij debuteerde in 2003 in de NBA en verdiende al 265 miljoen dollar (zonder premies en sponsorcontracten).

Meer sportnieuws