In Mechelen is het al de tweede overval in enkele dagen tijd. 

In Mechelen is het al de tweede overval in enkele dagen tijd. ©  tdk

Opnieuw gewapende overval op bakkerij Opsinjoor

Mechelen -

Een gewapende man heeft dinsdagnamiddag bakkerij Opsinjoor in de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen overvallen. Hij kon de inhoud van de kassa buit maken.

De man had zichzelf onherkenbaar gemaakt met een mondmasker en de kap van een jas. Wellicht wachtte hij tot hij zeker was dat er geen klanten meer aanwezig waren en stapte dan binnen in de winkel. Hij bedreigde de winkelbediende met een vuurwapen en eiste geld. Eenmaal het geld in handen sloeg de boef op de vlucht. De politie hield nog een zoekactie in de buurt, maar de dader kon nergens meer worden aangetroffen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een gewapende overval plaatsgrijpt op de bekende bakkerij. In 2019 werd Opsinjoor zelfs twee keer het slachtoffer van zo’n feiten. In Mechelen is het al de tweede overval in enkele dagen tijd. Afgelopen vrijdag nog werd de Carrefour Express op de Battelsesteenweg overvallen. Toen kregen een kassierster en een verantwoordelijke een geut ammoniak over zich heen. De daders vluchtten zonder buit, maar de politie kon hen snel na de overval inrekenen. De raadkamer verlengde de aanhouding van het tweetal dinsdag nog met een maand. Het onderzoek naar de overval op Opsinjoor wordt verdergezet door de recherche. (tdk)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio