De parking van het vaccinatiecentrum komt links van CC De Mol. 

De parking van het vaccinatiecentrum komt links van CC De Mol. © Chris Van Rompaey

Vaccinatiecentrum krijgt eigen blauwe parkeerzone

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Bezoekers aan Vaccinatiecentrum Pallieterland op de Aarschotsesteenweg in Lier kunnen een uur gratis parkeren op parking Cc De Mol. De stad bakent er een blauwe zone met 102 parkeerplaatsen af.

“De parking van Cultuurcentrum De Mol fungeert als randparking voor de stad en kent op sommige tijdstippen een vrij hoge bezettingsgraad, zeker overdag”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). “Om een deel van de parking beschikbaar te houden voor het vaccinatiecentrum, creëren we tijdelijk een parkeerzone met parkeerschijf. Voor deze blauwe zone kiezen we het parkeerblok dat voor het skatepark ligt.”

“Op die manier zorgen we voor 102 parkeerplaatsen voor het vaccinatiecentrum. Door met de parkeerschijf te werken en de parkeerduur te beperken tot een uur, ontstaat meer rotatie op de beschikbare parkeerplaatsen en weren we langparkeerders. De doorlooptijd van een vaccinatie schatten we trouwens op dertig tot veertig minuten. Bijkomend duiden we de parking aan als ‘Parking vaccinatiecentrum’.”

“Parkeerbeheer Lier zal deze tijdelijke blauwe zone handhaven zoals de andere blauwe zones in de stad. Standaard zijn de blauwe zones in onze stad geldig van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17u. In functie van de openingsuren van het vaccinatiecentrum passen we de geldigheid van deze tijdelijke blauwe zone aan naar van maandag tot en met zondag, van 8 tot 20u”, geeft schepen Wollants nog mee.

De tijdelijke blauwe zone aan CC De Mol gaat van kracht op maandag 15 februari. “Tenzij we op dat moment nog niet met vaccineren kunnen starten uiteraard”, benadrukt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA). (cvr)

MEER OVER Coronavirus