©  GEERT TRESIGNIE

Weergoden zijn dit weekend spelbreker voor Tessa Wullaert en co: geen Belgisch vrouwenvoetbal

De veertiende speeldag in de Scooore Super League komend weekend gaat niet door. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag na overleg met de tien clubs beslist. Reden voor het uitstel zijn de bevroren velden ten gevolge van de winterprik deze week.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Na overleg kwamen het competitiedepartement en de tien clubs uit de hoogste klasse in het vrouwenvoetbal tot het besluit dat het in de huidige weersomstandigheden niet veilig is om de speelsters op de voetbalvelden te laten. “Op sommige van de velden ligt nu al 5 tot zelfs 10 centimeter sneeuw”, licht Katrien Jans, directeur vrouwenvoetbal bij de KBVB, toe. Ook de komende dagen worden temperaturen tot -10 graden voorspeld, waardoor de sneeuw en het ijs niet op een natuurlijke wijze zullen smelten. “Er is op de velden waarop we dit weekend spelen geen verwarming of afdekzeil aanwezig, waardoor de velden nog bevroren zullen zijn”, aldus Jans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op het menu van de veertiende speeldag staan de wedstrijden AA Gent - Zulte Waregem, Club Brugge - Charleroi, Eendracht Aalst - Anderlecht, Standard - White Star Woluwe en OHL - Genk. RSCA staat na dertien duels op kop in de Super League, met een riante voorsprong van 9 punten op eerste achtervolger Standard. De top vijf neemt het na 18 competitiedagen tegen elkaar op in play-offs. Dat is een primeur in het Belgisch vrouwenvoetbal.

Wanneer de veertiende speeldag wordt ingehaald, is nog niet duidelijk. Daarover zal de KBVB woensdag in principe kunnen communiceren.

Meer voetbalnieuws