Veld en sneeuw geen spelbreker voor duels tussen Beerschot en Malinwa

De winterse temperaturen die België momenteel in zijn greep houden, vormen geen obstakel voor de streekderby’s tussen Beerschot en KV Mechelen. De grasmat op het Kiel ligt er momenteel zacht bij, de veldverwarming blijft de komende dagen gewoon op volle toeren draaien.

Kersten Steurbaut

LEES OOK: Tien kenners, drie vragen over het tweeluik tussen Beerschot en KV Mechelen

Voor de stadsderby van afgelopen zondag tegen Antwerp moest er ’s ochtends nog sneeuw geruimd worden om het veld speelklaar te krijgen. Perfect lag de grasmat er zeker niet bij, maar dankzij de veldverwarming in het Olympisch Stadion kon er toch gewoon gevoetbald worden.

Dat zal ook het geval zijn voor de wedstrijden van donderdag en zondag tegen KV Mechelen. Sinds de derby is de veldverwarming gewoon blijven aanstaan en ook de komende dagen zal ze op volle toeren blijven draaien. Met temperaturen die deze week onder het vriespunt blijven, is dat ook nodig. De komende nachten worden in Antwerpen temperaturen tot -10 graden verwacht, overdag bedraagt de maximumtemperatuur -1 graad.

Bijna sneeuwvrij

Hoe is de staat van de grasmat op dit moment? Wel, de verwarming doet duidelijk haar werk. Het veld ligt er zacht bij en kan met de vinger zonder problemen ingedrukt worden. De temperatuur van de bovenlaag bedraagt zo’n 3 graden, zo’n 20 centimeter onder de grond bedraagt de temperatuur al 12 tot 13 graden. Nog een extra voordeel voor zondag: overdag worden er opnieuw positieve temperaturen voorspeld.

Het grootste deel van het veld is ook volledig sneeuwvrij. Alleen in de zones voor de hoofdtribune en aan het doel voor tribune 4 waar er weinig tot geen zon komt, zijn er hier en daar nog wat witte stroken zichtbaar.

 
 

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws