©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Volley Vlaanderen zal competities niet heropstarten, enkele hoogste klasse gaat nog verder

Volley Vlaanderen trekt een streep door de competities als gevolg van corona en de bijhorende maatregelen. Enkel de hoogste klasse blijft actief. Dat heeft de federatie zelf bekendgemaakt.

Stopzetting van alle jeugdcompetities

De geplande heropstart voor de U13 en U11 jeugdcompetities wordt geannuleerd. De nieuwe federaal geldende maatregelen inzake buitenschoolse activiteiten maken het voor deze leeftijdsgroepen bijna onmogelijk om toch de competitie te kunnen starten. Ook voor de U15, U17 en U19 is een heropstart dit seizoen uit den boze. Zoals letterlijk vermeld in het Ministerieel Besluit mogen er geen wedstrijden plaatsvinden tussen de verschillende bubbels. Deze maatregelen gingen vanaf maandag 1 februari in.

De seniorcompetities werden op alle nationale en provinciale niveaus eerder al afgelast. Enkel de mannen- en vrouwenliga werken hun competitie dit seizoen verder af.

De zaaltrainingen voor de jongste leeftijdsgroepen kunnen blijven doorgaan, rekening houdend met de opgestelde maatregelen en richtlijnen. Dat wil zeggen, tot en met geboortejaar 2008 mag indoor trainen met 10 deelnemers, exclusief de trainers.

Ondersteuningsmaatregelen

Volley Vlaanderen wil de clubs ook financieel een hart onder de riem steken. Dat resulteerde onder meer in ondersteuning via het Jeugdsportfonds en de noodsubsidie van Sport Vlaanderen die integraal aan de clubs met jeugdwerking werd uitgekeerd. Ook in seizoen 2021-2022 zullen de clubs verder ondersteund worden.

De inschrijvingsgelden die werden aangerekend voor het seizoen 2020-2021 zullen gebruikt worden als inschrijvingsgeld voor het seizoen 2021-2022. Er zal dus geen inschrijvingsgeld voor het komende seizoen worden aangerekend. De Vlaamse Beker kon dit seizoen niet plaatsvinden waardoor er bijgevolg ook niets gefactureerd zal worden. Het wedstrijdschema van de Beker van België werd zoals geweten ingrijpend aangepast. Ook voor deze bekercompetitie zal er bijgevolg geen inschrijvingsgeld op de clubfactuur komen te staan. Voor het komende seizoen zullen de verzekeringspremies worden aangepast: de huidige premies van 11 euro per persoon zal worden teruggebracht tot 9 euro en de premies van 6 euro gaan naar 5 euro. Dit betekent een korting van afgerond 18%. Coaches die een coachlicentie aanvragen voor het seizoen 2021-2022 zullen een korting van 25% verkrijgen. De korting geldt zowel voor J-licentie als voor A, B, en C licenties. Deze tegemoetkoming geldt niet voor de coaches actief op het hoogste niveau gezien deze competities verder worden afgewerkt. Bovenstaande maatregelen hebben een impact van 150.000 euro op het budget van Volley Vlaanderen.

MEER OVER