©  AP

Amerikaanse skilegende zet punt achter carrière na WK

Bron: BELGA

De 36-jarige Amerikaanse skiër Ted Ligety, tweevoudig olympisch kampioen en vijfvoudig wereldkampioen, heeft aangekondigd dat de reuzenslalom op 19 februari tijdens het WK alpijnse ski in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo de laatste wedstrijd uit zijn carrière wordt.

“Ik heb alles gegeven voor deze sport en ik ben blij voor al wat het skiën me teruggegeven heeft”, verklaart Ligety op Instagram. “Ik heb al mijn kinderdromen vervuld, over gouden olympische en WK-medailles en wereldbekers, maar het is tijd om bij mijn gezin te zijn.”

Ligety kan terugblikken op een carrière van 17 jaar. De Amerikaan behaalde olympisch goud in 2006 op de combiné en in 2014 op de reuzenslalom. Verder veroverde hij vijf wereldtitels (drie op de reuzenslalom, één op de combiné, één op de super-G). Ligety eindigde vijf keer bovenaan het reuzenslalomklassement in de wereldbeker en pakte 25 WB-zeges. Zijn laatste overwinning dateert van oktober 2015. De voorbije drie jaar stond hij niet meer op het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)

Meer sportnieuws