©  Koen Fasseur

Matroos komt om bij ongeval op schip in Antwerpse haven

Antwerpen -

In de Antwerpse haven is maandagochtend een Russische matroos overleden bij een arbeidsongeval aan boord van de Atlantic Project II. Dat bevestigt het arbeidsauditoraat.

Het incident vond volgens de federale politie maandagochtend omstreeks 8.15u plaats op kaai 470, op de rechteroever. De matroos kwam volgens de politie terecht tussen een dekdeel en de wand van het schip. De man overleed ter plaatse.

Paar ton

“De bemanning van het schip verplaatste met een kraan aan boord van het schip een dekplaat (een zware plaat die het ruim afsluit, red.)”, zegt arbeidsauditeur Piet Wyckaert. “Zo’n plaat weegt makkelijk een paar ton. Het getroffen bemanningslid, een Rus, werd geraakt aan het hoofd en is overleden.”

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Een autopsie werd evenwel niet gevraagd. Volgens Wyckaert waren er havenarbeiders in de buurt, maar waren die op geen enkele manier betrokken bij het incident. “Mogelijk was er een gebrek aan goede communicatie aan boord”, zegt hij nog.

Schip nog vast

Het betrokken schip ligt voorlopig nog in de haven, aan de breakbulkterminal van Zuidnatie. De federale scheepvaartautoriteit Port State Control zou volgens de auditeur dinsdag beslissen of het schip mag vertrekken.

cm

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio