Linde Peeters (rechts) stelt de vijf favoriete Belgische nummers van team Ubuntu voor. 

Linde Peeters (rechts) stelt de vijf favoriete Belgische nummers van team Ubuntu voor. © JB

Boomse liefhebbers delen favoriete liedjes tijdens Week van de Belgische Muziek

Boom -

Woensdag 10 februari hoor en zie je drie Boomse muziekliefhebbers en een Boomse muzikant in Studio De Steiger. In het kader van de Week van de Belgische Muziek hebben ze het over hun favoriete Belgische nummers via het Boomse YouTubekanaal.

Je maakt in Boom kennis met kok Bert Viroux, eigenaar van Restaurant Den Boom. “Jaarlijks sluit ik het restaurant om met mijn volledige team naar de wei van Werchter te trekken. Al neuriënd achter de kookpotten of een songtekst in mijn restaurant, dat hoort erbij”, zegt hij.

Ook Linde Peeters, één van de drijvende krachten achter het festival Ubuntu, is van de partij. “Ik stel de vijf favoriete Belgische nummers van team Ubuntu voor.”

Verder komt Joris Jonckheer, ook bekend als Skyve. DJ, langs. Sinds enkele jaren is hij ook muziekcoördinator bij Studio Brussel.

Tenslotte is er Menno Buggenhout. Met zijn Four Aces Guitar Quartet scoorde hij zelfs tot in China. Menno brengt samen met zijn vriendin Ruth-Marie Henckes enkele van hun favoriete nummers live.

Woensdag staat de muziek van eigen bodem in de schijnwerpers, ook al om de muzieksector een hart onder de riem te steken. Over heel België worden deze week allerlei initiatieven genomen ter ondersteuning van de zwaar getroffen muzieksector. jb

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio