©  Shutterstock

Populair tasje uit ‘Sex and the city’ is terug van weggeweest

De baguette-bag is terug van weggeweest. Ze zit in de collecties van verschillende modehuizen en ook ketens maken hun interpretatie ervan opdat ze komende lente aan je arm mag bengelen. Vergis je niet: de term refereert niet naar een Frans stokbrood, wel naar een smal, rechthoekig tasje.

vwh

De term ‘baguette’ zal fans van ‘Sex and the city’ ongetwijfeld bekend in de oren klinken, want in een van de afleveringen wilde een overvaller het paarse Fendi-exemplaar van een verdwaalde Carrie Bradshaw stelen. “Het is een baguette’, zegt ze terwijl ze het tasje met een flinke dosis bling aan de man overhandigt. De passage in de reeks maakte de handtas, gekenmerkt door een schouderband, rechthoekige vorm en een omslag of ritssluiting, razend populair in de jaren 90.

 

 ©  Sex and the city

Vandaag sijpelt het model, waar je makkelijk een telefoon, portemonnee, wat make-up en pakje papieren zakdoekjes in kunt opbergen, terug in het modelandschap. Onder meer merken zoals Saint Laurent en Prada hebben er in de zomerlijn. Het voordeel aan zo’n baguette is niet alleen dat de tas elke outfit een speelse toets meegeeft. Sommige creaties kun je ook inzetten als clutch. Gewoon de riem losmaken en klaar.

Het is niet de eerste keer dat de ‘baguette’ terugkomt. In 2019 blies het Italiaanse modehuis Fendi zelf nieuw leven in het iconische ontwerp via de campagne #BaguetteFriendsForever. Van het originele Fendi-ontwerp uit 1997 werden volgens The Financial Times meer dan een miljoen exemplaren verkocht, nieuwe ontwerpen in de daaropvolgende jaren niet meegerekend.

 

Shopping

  • Met logo - Becksöndergaard - 84,95 euro
  • Meerdere kleuren - M Missoni - 650 euro
  • Geel - Zara - 49,95 euro
  • Lila - & Other Stories - 89 euro
  • Beige - Mieke Dierckx - 285 euro
  • Zwart - Mango - 29,99 euro
NIET TE MISSEN