© ATV

Natuurpunt voert actie tegen bouw Maritieme Campus Antwerpen

Natuurpunt heeft zondag actie gevoerd tegen de bouw van de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) op de voormalige BP-site ten zuiden van Antwerpen. De natuurorganisatie vreest dat de geplande hoogbouw een verstorend effect zal hebben op het aanpalende waardevolle natuurgebied Hobokense Polder.

Bron: BELGA

Leden van Natuurpunt lieten boven de bouwplaats van de MCA een tros met tien zwarte ballonnen op met daaronder de slogan “WHY MCA?”. De ballonnen stegen tot een hoogte van zeventig meter om aan te tonen hoe hoog sommige van de gebouwen zullen worden en hoe groot de impact op het landschap zal zijn.

De natuurorganisatie onthulde een 23 meter lange banner met de boodschap: “WHY MCA? Geen megacomplex in Hobokense Polder”. Ook werd de “sound of MCA” afgespeeld: bonkende geluiden van een bouwwerf die volgens Natuurpunt alle dieren gaan verjagen.

“We roepen iedereen op om bezwaar aan te tekenen in het kader van het openbaar onderzoek over de omgevingsvergunning. Dit kan nog tot 20 februari. Er werden intussen al meer dan 430 bezwaarschriften ingediend. Onze petitie tegen de bouwplannen werd al ruim 11.300 keer ondertekend. We hopen dat de Antwerpse en Vlaamse overheden de moed hebben om de bouwaanvraag af te wijzen en dat ze kiezen voor het vrijwaren van de natuur”, klinkt het bij Natuurpunt.

De voorbereidingen voor de bouw van de maritieme campus van rederij CMB zijn al van start gegaan. MCA brengt alle maritieme en havengebonden spelers bij elkaar - van grotere bedrijven tot start-ups, onderwijs- en onderzoeksinstellingen - om samen te werken en te innoveren. Het complex zou in 2023 klaar moeten zijn. Natuurpunt is niet tegen de ontwikkeling van de maritieme campus, maar wel tegen de gekozen locatie.

(belga)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio