©  Hollandse Hoogte / Rob Voss

Kinderen in Mol en Boechout in thuisquarantaine door hoogrisicocontact

Tachtig kinderen uit de gemeente Mol verblijven sinds zaterdagavond in thuisquarantaine. Op vier kinderen na kwamen ze allemaal in contact met een besmet leeftijdsgenootje in de buitenschoolse opvang van kinderclub Pardoes in deelgemeente Sluis en kinderclub Timon in deelgemeente Wezel. De vier overige kinderen waren klasgenootjes in de vrije basisschool van Wezel.

Bron: BELGA

Alle kinderen die als hoogrisicocontact geïdentificeerd worden, zullen op woensdag 10 of donderdag 11 februari een coronatest laten afnemen. Bij een negatief resultaat mogen ze meteen uit thuisquarantaine. Een eerste test is in deze situatie niet mogelijk, aangezien de tijdsduur tussen het hoogrisicocontact en het laten testen al meer dan 72 uur bedroeg.

Naast de kinderen werden ook zeven begeleidsters van de twee kinderclubs geïdentificeerd als hoogrisicocontact. Ook zij gingen in thuisquarantaine en zullen zich volgende week laten testen. Door hun afwezigheid is het voor de dienst buitenschoolse kinderopvang onmogelijk om de werking van beide kinderclubs te organiseren. Ze blijven volgende week dan ook gesloten.

Boechout

In Boechout is de derde kleuterklas van de Jan Frans Willemsschool in thuisquarantaine geplaatst, nadat de kinderen in contact waren gekomen met een door corona besmette volwassene. Ook enkele kindjes van de tweede kleuterklas, die in de derde kleuterklas werden opgevangen, moeten thuis blijven. Alle kindjes moeten zich laten testen.

De kleuters gaan nu in quarantaine tot en met 13 februari. Als de eerste test negatief is, blijft de kleuter in quarantaine en wordt hij/zij opnieuw getest vanaf dag 7 na het laatste contact. Als deze tweede test óók negatief is, mag de quarantaine gestopt worden. In principe mag de kleuter dan terug naar school. 

Indien een kleuter positief test, dan gaat het ganse gezin in strikte quarantaine en worden ook alle gezinsleden getest. Er wordt dan contactonderzoek in werking gesteld om hoogrisicocontacten op te sporen. 

(belga)

MEER OVER Coronavirus