©  BELGA

Dieven op rooftocht worden op heterdaad betrapt

Borsbeek -

Tijdens een actie tegen drugsoverlast kreeg de Antwerpse politie zaterdag twee vermoedelijke dieven in het oog. Het duo werd een hele tijd in het oog gehouden, ze werden uiteindelijk op heterdaad betrapt toen ze hun slag wilden slaan op een parking in Borsbeek.

“Het plaatselijke wijkondersteuningsteam kreeg rond 15.30 uur twee personen in de gaten aan Zurenborg. Ze reden wat doelloos rond op hun fiets. De twee fietsten de hele tijd in dezelfde richting, maar op een opmerkelijke afstand van elkaar”, zegt de politie.

Het leek er volgens de politie op dat de twee op dievenpad waren en hield hen dan ook in het oog. “Ze hadden veel interesse in een fiets een oprit, maar die lieten ze ongemoeid. Wat later keken ze naar de inhoud van de laadruimte van een geparkeerde bestelwagen, maar ook daar vertrokken ze weer”, klinkt het.

Uiteindelijk zagen ze in een bestelwagen van een zelfstandige, op een parking in Borsbeek, blijkbaar toch een geschikt doelwit. “Een van de twee ging op de uitkijk staan, de andere doorzocht de bestelwagen. Hij haalde er twee gereedschapskoffers uit en ze vertrokken met de buit”, zegt de politie.

Het duo geraakte niet ver, wat verderop werden ze in de boeien geslagen. De twee mannen van 56 en 60 jaar oud worden voorgeleid. De zelfstandige kreeg zijn gestolen spullen terug.

jtp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio