©  REUTERS

RB Leipzig speelt ‘thuismatch’ van zijn achtste finale in de Champions League tegen Liverpool in Boedapest

De heenmatch van de achtste finale in de Champions League tussen RB Leipzig en Liverpool vindt op 16 februari plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dat heeft de Europese voetbalbond (UEFA) zondag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Beide teams wijken uit naar de Puskas Arena, aangezien Leipzig de Reds niet kon ontvangen in de eigen Red Bull Arena. Leipzig vroeg de Duitse overheid deze week tevergeefs toestemming om Liverpool toegang tot Duitsland te verschaffen voor het duel. Die vrijstelling was nodig omdat vanwege de erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus in Duitsland een vliegverbod geldt voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Na de weigering van de Duitse autoriteiten ging RB Leipzig in het buitenland op zoek naar een andere locatie voor de wedstrijd. Uiteindelijk kwam de Puskas Arena in Boedapest uit de bus. Tot 1 maart gelden ook in Hongarije strenge beperkingen voor reizigers, maar voor professionele sporters zijn er wel uitzonderingen voorzien. Bij het uitblijven van een oplossing riskeerde Leipzig de heenmatch met 3-0 te verliezen.

De return is op 10 maart voorzien op Anfield.

MEER OVER