©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Martinez benieuwd naar stadsderby: “De Laet draait een heel goed seizoen”

Hoog bezoek op het Kiel. Bondscoach Roberto Martinez werd op voorhand al verwacht als toeschouwer van de derby tussen Beerschot en Antwerp. De Spanjaard liet voor de camera’s van Eleven Sports even zijn licht schijnen over welke spelers hij het meest in de gaten zal houden.

tsfn, wic

LIVE. Derby Beerschot-Antwerp van start: wie wordt ‘Ploeg van ’t Stad’?

“Het is mijn eerste keer hier”, lachte Roberto Martinez op het Kiel voor de camera’s van Eleven Sports. “Het is zonde dat er geen fans zijn. Maar ik moet wel zeggen dat degenen verantwoordelijk voor het veld het geweldig gedaan hebben. Je ziet dat hier veel werk ingekropen is, het terrein ziet er geweldig uit.”

Zoals altijd liet de bondscoach niet het achterste van zijn tong zien. Eleven Sports-presentator Dave Peters suggereerde dan maar de namen De Laet en Lukaku. “Ritchie draait een heel goed seizoen”, antwoordde Martinez. “Voor Jordan is het de eerste keer sinds 2018 dat hij weer consistent kan voetballen. Antwerp heeft hem perfect opnieuw gelanceerd, hij kan opnieuw gemakkelijk 90 minuten aan. Hij speelt indrukwekkend.”

Bijna 20 scouts in dienst

Of Martinez effectief één van bovengenoemde spelers op het oog heeft, zei hij echter niet. Wel toonde hij dat hij de Belgische Jupiler Pro League op de voet volgt. “Beerschot is a breath of fresh air in deze competitie. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook met hun nieuwe coach op hun elan zullen doorgaan.”

Voor de bondscoach is het niet evident om in tijden van corona nog spelers te komen scouten. Maar hij blijft op andere manieren op de hoogte van de 108 spelers die hij in de gaten houdt voor de Rode Duivels, zegt hij nog. “Ik ben trots op de stappen die we gezet hebben wat betreft analyse en scouting. We hebben nu al bijna 20 scouts in dienst, die ons niet alleen informatie leveren voor de spelers in maart (bij de volgende interlandbreak, nvdr), maar die ook werken voor de jongere leeftijdsgroepen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws