Stad Antwerpen bestrijdt sneeuw. 

Stad Antwerpen bestrijdt sneeuw. ©  ph

Sneeuw- en ijzelbestrijding in Antwerpen

Deze nacht reden in Antwerpen de strooidiensten uit met code rood algemeen, waardoor 26 voertuigen meteen aan de slag gingen om de rijwegen en fietspaden sneeuwvrij te maken. Bijzondere aandacht gaat naar de bruggen, op- en afritten, grote invalswegen, de routes van het openbaar vervoer maar ook naar de kleinere wijkwegen en fietspaden.

“Onze diensten zijn sinds middernacht volop in de weer om de rijwegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te maken”, zegt schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau. “We zijn uitgereden met alle 26 strooiwagens, waaronder 12 voertuigen voor het sneeuw- en ijzelvrij maken van de fietspaden. Voor het eerst sinds jaren hebben we sommige strooiwagens ook uitgerust met een sneeuwschep die de sneeuw van de weg duwt. Ondanks die grote inzet blijven de wegen en fietspaden gladder en moeilijker berijdbaar dan gewoonlijk. Ik roep dan ook al onze bewoners op om hun snelheid aan te passen en gevaarlijke situaties meteen aan de politie te melden via de Blauwe Lijn (0800 123 12).”  

Bewoners dragen hun steentje bij

Naast de inspanningen van de stad en andere diensten is elke bewoner verplicht om de stoep voor zijn deur proper en veilig te houden, zodat buren en voorbijgangers zonder ongelukken op hun bestemming geraken.

Inzet van de stad

• De stad heeft in totaal 1200 ton zout en 105.000 liter pekel in voorraad om te strooien.

• Op alle Antwerpse marktpleinen staan er zoutkisten. Die kunnen marktkramers en winkeliers gebruiken om de omgeving rond hun marktkraam of winkel begaanbaar te maken.

• De brandweer maakt indien nodig de tunnelhellingen van de Leientunnels sneeuw- en ijzelvrij op vraag van de politie of stad.

• Het Havenbedrijf Antwerpen draagt zorg voor de fiets- en voetpaden en de wegen in het havengebied.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio