Themabeeld 

Themabeeld ©  BELGA

Sluiting Gemeenteschool Klim-op wegens corona

HERENTHOUT -

Zowel de kleuter- als de lagere school van Gemeenteschool Klim-op, gevestigd aan de Albertstraat in Herenthout, zullen vanaf maandag 8 februari volledig de deuren sluiten wegens een uitbraak van de Britse corona-variant.

Eerder vorige week werden de leerlingen van de a-klassen van het vierde en het zesde leerjaar al in quarantaine geplaatst wegens de besmetting van een leerling. Volledig volgens het protocol voor scholen, heeft de CLB-arts vanaf de eerste dag de situatie op de voet gevolgd en een risico-inschatting gemaakt. Aangezien ondertussen meerdere leerlingen en een leerkracht positief getest zijn en een aantal leerkrachten preventief in quarantaine zitten, heeft het CLB samen met de directie en de burgemeester beslist om vanaf maandag de volledige school te sluiten.

Alle ouders werden ondertussen door de school persoonlijk op de hoogte gesteld van de sluiting. Omdat sinds deze week de kinderopvang in de scholen zelf wordt georganiseerd, zal er vanaf maandag ook geen voor- en naschoolse opvang meer mogelijk zijn voor de leerlingen in Gemeenteschool Klim-op. De school zal de hele week gesloten zijn, aansluitend begint de krokusvakantie. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio