© ATV

Vier lockdownfeestjes stilgelegd in Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vrijdagnacht vier lockdownfeestjes stilgelegd op verschillende locaties in Antwerpen. Aan de Maalderijstraat in het historisch centrum waren ’s nachts maar liefst 13 personen samengekomen.

De politie stelde een pv op met het oog op een latere voorleiding. “Wie niet op het adres woonde, moest de plaats ook meteen verlaten”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

In de Pothoekstraat kreeg de politie melding van geluidsoverlast, maar bij aankomst weigerde de bewoner de politie binnen te laten. “Eerst ontkende hij dat er bezoek was. Toen hij zijn identiteitskaart zocht, hoorde de politie echter zacht gefluister”, zegt Bruyns. Met toestemming van het parket ging de politie de woning binnen, daar troffen ze vier personen aan.

Toen de politie in de Cuylitsstraat aanbelde om een kleine bijeenkomst stil te leggen, deden de feestgangers in eerste instantie niet open. De politie hoorde binnen wel gevloek, gevolgd door “de politie is er”. Wat later ging de deur uiteindelijk toch open en werden vijf feestvierders geïdentificeerd. Ook op de Italiëlei waren volgens de politie “een beperkt aantal mensen” samengekomen. Een van hen was wel een veelpleger.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio