Smeulende resten van vuurkorf vernielt pergola bij de buren

De brandweer rukte zaterdagmiddag uit naar de Boomgaardstraat in Burcht (Zwijndrecht). Daar was achterin een woning brand ontstaan, vermoedelijk door restanten van een vuurkorf. Niemand raakte gewond, maar drie huizen liepen schade op.

De brand ontstond rond 15.15 uur. “Wellicht hebben de restanten van een vuurkorf die gisteren was aangestoken de brand veroorzaakt. Vandaag (zaterdag, nvdr.) zijn de restanten in de vuilnisbak beland, maar die zouden nog lichtjes gesmeuld hebben”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

In de vuilnisbak ontstond daarop een brandje die oversloeg op de schutting van de buren. “Daar werd de pergola vernield, maar ook de stoelen, tafel en fietsen die er onder stonden. De eerste woning liep naast een glasbreuk wat rookschade en enkele barsten in de muur op”, aldus Bruyns.

Ook in de keuken van de buren was er veel brandschade. “De bewoners gaan de nacht niet doorbrengen in hun eigen woning. Er is te veel schade”, zegt Bruyns. Ze worden opgevangen bij familie of vrienden. Een derde huis liep ook nog lichte schade op. Niemand raakte gewond. De brandweer kon ook een kat des huizes in veiligheid brengen.

 

 © jtp

 

 © jtp 

  jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio