© Lokale Politie Zone Rupel

Bijna 20.000 euro aan achterstallige boetes geïnd bij controle op zwaar vervoer in Boom

Boom -

Tijdens een actie langs de Boomsesteenweg (N177) in Boom heeft de politie donderdag voor bijna 20.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. De actie was vooral gericht op zwaar vervoer.

“Motorrijders van de lokale en federale politie haalden voornamelijk vrachtwagens van de A12 en N177 om ze aan een controle te onderwerpen”, licht hoofdinspecteur Kris Van Bulck van politiezone Rupel toe. Aan de actie namen ook politiezone HEKLA, de sociale inspectiediensten, de Vlaamse Belastingsdienst en de douane deel.

“Er werd gecontroleerd op overlading, ladingzekering en administratie. Ook bestelwagens werden voor een controle aan de kant gezet. Wij houden op regelmatige basis dergelijke controleacties, temeer omdat er drukke verkeersaders op ons grondgebied liggen”, aldus Van Bulck.

Lees verder onder de foto

 

 © Lokale Politie Zone Rupel

In totaal zette de politie een honderdtal vracht- en bestelwagens aan de kant voor controle. Drie bestuurders reden met rode diesel, goed voor samen €2.250 aan boetes. Zeven truckers moesten een boete betalen omdat ze overladen of foutief geladen waren, zes kregen een pv omdat hun keuring niet in orde was en twee chauffeurs reden zonder geldig rijbewijs rond. Er werden ook kleinere verkeersinbreuken vastgesteld.

“Momenteel loopt er ook een provinciale campagne voor controles op zwaar vervoer. Als er ongevallen met vrachtwagens gebeuren, zijn de gevolgen vaak heel ernstig. Gelijktijdig controleren de inspectiediensten ook op illegale arbeid en sociale fraude”, stelt Van Bulck nog.

 

 © Lokale Politie Zone Rupel

 

 © Lokale Politie Zone Rupel

Drie bestuurders reden met rode diesel. 

Drie bestuurders reden met rode diesel. © Lokale Politie Zone Rupel

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio