©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Finaledroom lijkt voorbij: Kangoeroes Mechelen onderuit in eigen huis

Als Kangoeroes Mechelen voor het eerst in zijn geschiedenis de finale van de Beker van België wil bereiken, zal het zondag nog vol aan de bak moeten in de terugwedstrijd in en tegen Leuven. Ondanks veel goede wil en inzet botste het op een sterk en gemotiveerd Leuven. De hele wedstrijd moesten Loubry en zijn maats achtervolgen en uiteindelijk kwamen ze bijna tien punten tekort om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Ludo Hendrickx

Grote opluchting voor de match in de Winketkaai. Terry Deroover werd door de medische staf van Kangoeroes speelklaar bevonden na zijn elleboogblessure.

“Dat scheelt voor ons meer dan een slok op een borrel”, aldus coach Paul Vervaeck. “Hij heeft nog maar één training in de ­benen, maar hij is ongelooflijk belangrijk voor ons. Zonder ­Terry was er veel te veel druk op Domien Loubry. Dat hebben we vorige week ondervonden op het veld van Telenet Giants ­Antwerp Giants.”

De thuisploeg opende sterk met driepunters van Loubry, Clark en Jonas Foerts. Maar onder de ­borden liep het voor geen meter voor de Maneblussers en Leuven nam al snel het commando over langs Krotulja, D’Espallier en de nieuwe Amerikaan Ryan Kriener, die meteen zijn visitekaartje afgaf. Na het eerste schuifje stond het 19-20.

Zelfde spelbeeld in het tweede kwart. Defensief werd er hard gewerkt met veel inzet, hoge druk en een sterke intensiteit. Thompson en Jito Kok probeerden hun ploeg een kloof te ­bezorgen (27-23), maar de ­bezoekers vonden met Heath en Stith nieuwe afwerkers en via 32-32 liepen ze weg naar 36-43 bij de rust. Seppe D’Espallier was wel al tegen zijn derde fout opgelopen. Die werd nogal fel aangevochten door coach Casteels, wat hem een technische fout opleverde.

Een vinnig Kangoeroes probeerde de kloof zo snel mogelijk te dichten na de pauze, maar ­Jonas Delalieux driepunterde naar 43-53. Deroover en Clark deden hetzelfde aan de andere kant en de match kon weer alle kanten uit: 59-60 na kwart drie.

Ook in het vierde wedstrijd­gedeelte bleef de thuisploeg achter de feiten aanlopen. De Mechelaars probeerden de zaak te forceren, gingen overhaast te werk, wat hen verschillende turnovers bezorgde. De mannen van Casteels vonden altijd een antwoord op de pogingen van Clark en zijn maats (67-70). Leuven kan met een mooie ­bonus aan de zondagwedstrijd beginnen en staat met één been in de finale.

Gemiste kans

Jito Kok was uiteraard ont­goocheld. “We hadden ondanks de nederlaag veel vertrouwen opgedaan vorige week tegen Giants. Spijtig dat we niet meer konden ­domineren onder de borden. Ik blijf erbij dat we de sterkste ­jongens van de League hebben in de bucket. Dat kwam er ­vandaag niet uit.”

“Wat een gemiste kans”, foeterde coach Vervaeck. “Ik had ­durven hopen op een bonus voor zondag. Nu zullen we alles uit de kast moeten halen. Leuven is een ploeg die niet de onderschatten valt. Dat hebben we nu wel ondervonden. Het schakelde niet zomaar Charleroi uit. Maar we geven niet op. In ­basketbal is alles mogelijk. We gaan proberen om deze scheve situatie nog recht te trekken.”

KANGOEROES MECHELEN: Loubry 14, Deroover 8, Bogaerts 0, Kherazzi 8, Clark 19, Foerts 3, Lasisi 0, Thompson 10, Kok 8.

LEUVEN: Fauconnier 0, Heath 8, Krotulja 19, Delalieux 14, D’Espallier 14, Vanderhaegen 3, Stith 4, Kriener 17, R Nunes 0.

MEER OVER Kangoeroes Basket Mechelen

Meer sportnieuws