Woningen op Grote Markt tijdelijk onbewoonbaar door afbrokkelende steunmuur

De brandweer rukte vrijdagavond uit naar de Grote Markt in Antwerpen. Door een afbrokkelende steunmuur in een kelder was er een probleem met de stabiliteit van twee gebouwen. Die werden door de politie dan ook onbewoonbaar verklaard.

Het incident gebeurde rond 18 uur. Enkele mensen in het restaurant merkten een grote scheur op in een muur en verwittigden de brandweer. “Bij werken in de kelder van een restaurant is een steunmuur afgebrokkeld. Dat zorgde voor instortingsgevaar. Onze ploegen kwamen ter plaatse om de muur in de kelder veilig te stutten”, legt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen uit.

Omdat aan de muur in kwestie enkele gasmeters hingen, kwam ook netbeheerder Fluvius ter plaatse met enkele technische ploegen. Uit voorzorg koppelden die de gastoevoer op straat af van de hoofdleiding. De Antwerpse politie stelde een ruime perimeter in tijdens de werkzaamheden.

“Een bejaarde dame werd geëvacueerd uit een van de woningen. Ze kon terecht bij familie”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De andere appartementen boven het restaurant waren niet bewoond. De twee panden werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio