Gera is een kruising van een scheper van drie jaar oud. 

Gera is een kruising van een scheper van drie jaar oud. © rr

Iedereen op zoek naar verloren hond Lena: “Jaag haar alsjeblieft niet op”

Rupelstreek, Antwerpen -

De Rupelstreek is dezer dagen in de ban van Gera, een geadopteerde Russische hond die vorige week op de vlucht sloeg op het Antwerpse Zuid. Het teefje van 3 jaar, een kruising van een scheper, heeft er al een hele zwerftocht in de omgeving opzitten. “Ze is erg angstig. Jaag haar alsjeblieft niet op, maar geef de melding meteen door”, roept baasje Charlotte op.

Bart Roggeman

Gera – of Lena, zoals haar kersverse adoptieouders haar hebben gedoopt – sloeg vorige week dinsdag tijdens een wandeling met haar baasjes op de vlucht in Antwerpen Zuid. Het dier, een straathond uit Rusland, was amper twee dagen in zijn warme nestje toegekomen.

“Mijn vriend was al meer dan tien jaar aan het zeuren om een hond”, vertelt Charlotte. “Na een hele adoptieprocedure te hebben doorlopen, mochten we op 24 januari Lena ophalen. Ze was erg angstig, maar begon al snel te wennen. We waren in de wolken met haar.”

Twee dagen later wist Lena zich los te rukken uit haar harnas. “Ze maakte een beweging met haar hoofd en weg was ze. Ze wist duidelijk wat ze moest doen. De mensen van vzw Lost Dogzzz, die zich om haar verdwijning bekommeren, hebben het ook al gezegd: ‘Het is een slimme hond, maar ook een deugniet’. Zo hebben we op beelden van de vangkooi al gezien hoe ze vlak naast de kooi staat, maar erin gaan doet ze niet.”

Van Hemiksem tot Rumst, de voorbije week werd ze op tal van plaatsen in de Rupelstreek opgemerkt. Vrijdagochtend hadden we haar bijna te pakken”, zegt haar baasje. “Ze zat ergens op een quasi afgesloten terrein in Niel. Maar toen kwam er een vrachtwagen aan en de chauffeur joeg haar op zodat ze via de enige mogelijke uitgang toch wist te ontkomen. Probeer haar dus niet te vangen”, benadrukt ze.

“Gera is een straathond die niets anders heeft gekend. Ze is in overlevingsmodus gegaan en kan dit lang volhouden”, verduidelijken ze bij Lost Dogzzz. “Elke poging zal haar in paniek doen weglopen.”

“Chapeau trouwens voor de mensen van Lost Dogzzz”, looft Charlotte. “Met een team van acht mensen zijn ze in shiften continu in de weer om haar terug te vinden. We hebben al avonden doorgebracht in de auto, wakend aan de vangkooi of ploeterend door de modder ergens in een weiland. Lena houdt blijkbaar wel van water en keert vaak terug naar de richting van de dijk. Maar die omgeving maakt het er niet makkelijker op.”

Zeker ook met de aangekondigde winterprik hopen Charlotte en haar vriend Esger hun hartendief snel weer in de armen te kunnen sluiten. “Gezien ze uit Rusland komt, is ze natuurlijk wel wat gewend qua temperaturen. Lisschien dat het haar wat kalmeert en ze toch toenadering gaat zoeken.”

www.lostdogzzz.be, 0479.47.99.78
Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio