©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse K. lijdt nipte nederlaag bij leider Union

Geen stunt voor Lierse K. op het veld van leider Union, waar de Pallieters voor rust al op een dubbele achterstand liepen, maar de thuisploeg uiteindelijk nog tot het uiterste dreven na de aansluitingstreffer van Emile Samyn na de pauze. Ondanks stevig weerwerk heerste uiteindelijk de voetballogica in het Joseph Marienstadion: 2-1 was de eindstand.

Kurt Guldentops

Efficiëntie. Laat het daar vooral om draaien in 1B. En wat doceerde leider Union er gretig in voor rust. Twee kansen, twee goals. Al kwam de openingstreffer er na bijna een halfuur via een helpende hand van scheidsrechter Vermeiren, die wat graag een vooraanstaande rol, maar lang geen uitblinkersrol opeiste. Laes trok ongewild Undav mee in zijn val, nadat hij voorafgaandelijk zelf stevig werd gehinderd. Vermeiren wees even gretig richting stip dan dat hij voordien wild om zich heen met onnodige gele kaarten had gestrooid. Vanzeir had er lak aan en mikte zijn elfmeter simpel in doel. Zeven minuten later al leken de boeken nagenoeg dicht te kunnen, toen Undav zich mooi vrij kapte en het leer fraai in de verste hoek krulde. Dubbele achterstand, weg stunt. En de rust niet eens in zicht.

Lierse zelf kon in die eerste 45 minuten immers welgeteld één keer dreigen langs Placca, die van uit de draai in de korte hoek besloot. Thuisgoalie Moris ging goed plat, het zeldzame gevaar was geweken. Want voor het overige maakten de Pallieters weinig klaar. Ze grossierden in technische fouten. Net als twee maanden geleden was het de wet van de sterkste ondergaan.

Maar evenzeer had Lierse ook bij de leider alweer de verdienste dat de dubbele achterstand niet aan de motivatie knaagde. Met frisse moed kwamen de Lierenaars uit de kleedkamer. Het leverde iets meer balbezit, maar aanvankelijk amper kansen op. Tot Lierse halfweg die tweede periode een fraaie aanval opzette. Laes koos Allach als tussenstation, alvorens de bal panklaar te leggen voor de ingevallen Samyn. Pardoes 2-1 en plots dichtgeknepen billen bij de thuisploeg. De underdog drong nog aan, maar vallen deed de zo begeerde gelijkmaker niet meer.

En dus moet Lierse vrezen dat de achterstand op de broodnodige zesde plaats morgen verder zal oplopen, wanneer RWDM en Deinze de degens kruisen in Molenbeek. Nu al bedraagt de kloof negen punten met nauwelijks nog tien matchen op de teller. Beetje bij beetje krijgen de Pallieters zo de strop steviger om de nek. En zal een verlengd verblijf in het profvoetbal eerder via de bestuurskamer dan wel op het veld bezegeld worden.

UNION: Moris, Bager, Burgess, Van Der Heyden, François, Lapoussin (79’ Sigurdarson), Fixelles, Teuma, Nielsen, Vanzeir, Undav (70’ Labeau).

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten (66’ Troonbeeckx), Gillekens, Santermans, Laes, Bitsindou, Swinnen (85’ Janssen), Van Landschoot, Gilis (46’ Allach), Aabbou (66’ Samyn), Placca (76’ Petrov).

DOELPUNTEN: 27’ Vanzeir (strafschop) 1-0, 34’ Undav 2-0, 67’ Samyn 2-1.

GELE KAARTEN: 13’ Swinnen, 14’ Santermans, 31’ Gilis, 45’ François, 64’ Van Genechten, 73’ Bitsindou, 87’ Fixelles.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren.

    MEER OVER Lierse K. LIVE: Volg alle matchen live

    Meer voetbalnieuws