©  BELGA

Parcours Strade Bianche bekend, titelverdediger Van Aert kijkt ernaar uit

De vijftiende editie van de Strade Bianche zal naar goede gewoonte beginnen en eindigen in het Italiaanse Siena. De organisatie van de Toscaanse grindklassieker bevestigde vrijdag het parcours.

De koers gaat dit jaar door op zaterdag 6 maart. De mannen leggen 184 km af met onderweg elf sectoren en 63 km grindwegen. Vorig jaar won Wout van Aert op 1 augustus op de Piazza del Campo, om korte tijd later ook Milaan-Sanremo op zijn naam te schrijven. “De meest spectaculaire periode van mijn jaar.”

Valerie Van AvermaetBron: belga

“Die week in Italië met mijn zege in de Strade Bianche en kort daarna ook in Milaan Sanremo was de meest spectaculaire periode van het jaar voor mij”, zegt Van Aert in een persbericht van de organisatie. “Het was enorm intens, met de herstart van het seizoen. Het was bovendien een unieke ervaring om van het ene succes naar het andere te rijden.”

Onze landgenoot houdt dus bijzonder mooie herinneringen over aan zijn Italiaans avontuur vorig seizoen. Hij kijkt er dan ook naar uit om opnieuw naar daar af te zakken. “Na het WK veldrijden heb ik een korte break genomen. Sindsdien ben ik bezig met de voorbereidingen op het nieuwe wegseizoen. Ik focus eerst vooral op de eendagswedstrijden. Ik kijk heel hard uit naar het Italiaanse blok. Niet enkel vanwege de Strade, maar dit keer ook omdat ik de Tirreno-Adriatico rij.”

 

 ©  BELGA

De Strade Bianche staat, zowel bij de mannen als de vrouwen, geprogrameerd voor zaterdag 6 maart. De zevende Strade Bianche voor vrouwen telt 136 km, doorspekt met acht sectoren en 31,4 km grindwegen. Zij beginnen eraan om 9u10 en finishen kort na 13 uur. Dan kennen we de opvolgster van de Nederlandse Annemiek van Vleuten. De mannen koersen vanaf 11u40 tot ongeveer 16u30.

Vastgoed

Jobs in de regio